En av Sveriges största kampanjsidor för valfrihet når 20 000 gillare på Facebook

Kampanjsidan Vi gör skillnad! startades i februari 2014 som ett upprop för privat driven vård- och omsorg. Med hjälp av branschens alla medarbetare och företagare har intresset och populariteten vuxit snabbt. I veckan nåddes en ny milstolpe – 20 000 gillare.

– Viljan att vara med och försvara alternativen i välfärden bara växer. Ofta falnar intresset för kampanjer som dessa med tiden men inte när det gäller den här frågan, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef Vårdföretagarna.

Frågan om privata alternativ inom vård- och omsorg slutade inte vara het i och med höstens riksdagsval. Istället fortsatte debatten i samma höga tonläge och gick in i ytterligare en ny fas i början av våren då regeringen tillsatte Reepaluutredningen.

– Det är en fråga som berör. Vi har alla någon erfarenhet av vård och omsorg, antingen genom våra föräldrar, barn eller andra nära och kära. Engagemanget kommer från en känsla av att den valfrihet vi har tagit för given nu är hotad, säger Håkan Tenelius.

Vårdföretagarna, branschorganisationen som står bakom Vi gör skillnad– kampanjen, står även bakom initiativet ”Mytpolisen” som lanserades under våren och var särskilt aktiv under almedalsveckan.

– Med Mytpolisen vill vi vara tydliga med att debatten om välfärdens framtid måste bygga på fakta, inte myter. På senare tid har tyvärr myterna styrt många beslut. Far någon debattör med osanning slår mytpolisen till för att hyfsa debatten, säger Håkan Tenelius.

Hittills har mytpolisen gjort 25 ingripanden.

Här hittar du Vi gör skillnad! på Facebook

Kontakt
Håkan Tenelius
Näringspolitisk chef Vårdföretagarna
Tel: +46 72 742 6924
hakan.tenelius@almega.se

Christoffer Hökmark
Projektledare Vårdföretagarna
Tel: +46 70 640 9244
christoffer.hokmark@almega.se