Hoppa till innehåll
En bild på en AI-genererad äldre kvinna

Debattartikel i Tidningen Senioren: Låt äldre välja äldreboende själva

Vårdföretagarna replikerar Marina Johansson (S), ordförande för äldre- samt vård- och omsorgsnämnden i Göteborg, om att ideella aktörer ska ha samma förutsättningar som andra aktörer inom omsorgen.

Först ska sägas att ingen ifrågasätter att Tre Stiftelser bedriver en uppskattad verksamhet. Vårdföretagarna förespråkar en mångfald av aktörer i äldreomsorgen, men det finns också flera andra uppskattade äldreboenden i Göteborgs stad. Vi förordar att de verksamheter som är mest uppskattade av äldre och anhöriga också ska få uppdraget att bedriva äldreomsorg. Det är essensen av valfrihet inom äldreomsorgen. Målet måste också vara att få mesta möjliga omsorg för varje skattekrona och att alla äldre ges likvärdiga villkor. Så är det inte i Göteborg, skriver Antje Dedering i Senioren.