Hoppa till innehåll

Vård­företagarnas kvalitetsdeklaration

Det saknas nationella principer för hur kvalitet ska mätas och redovisas. Vård­företagarna vill vara föregångare på området och har därför tagit fram kvalitetsdeklarationer för flera branscher. Att kvalitetsdeklarera är att öppet redovisa verksamhetens kvalitetsarbete och resultat gentemot allmänheten, beställare och beslutsfattare. Det bygger förtroende och gör det lättare att välja rätt.

Vilka kan kvalitetsdeklarera?

Vård­företagarnas kvalitetsdeklaration är endast tillgänglig för medlemmar. Just nu finns mallar framtagna för följande branscher: Primärvård, Äldreomsorg särskilt boende, Individ & familjeomsorg, samt Personlig assistans.

Behöver du hjälp?

Frågor & Svar om kvalitetsdeklaration hittar du svar på de flesta frågor som kan dyka upp. Maila info@vardforetagarna.se om det är något vi missat eller om du önskar ytterligare stöd!

Goda exempel från medlemsföretag

Kavat vård AB

Sophiahemmets husläkarmottagning

Resursteamet

Helsa omsorg och bemanning i Norden AB

Vad gör jag när jag är klar?

När du är klar med din kvalitetsdeklaration laddar du upp deklarationen på din webbplats och meddelar kansliet på Vård­företagarna via info@vardforetagarna.se. Du får då ett fysiskt och digitalt intyg att visa upp på lämpligt ställe.