Hoppa till innehåll

Vårdföretagarna har tecknat nytt kollektivavtal med fackförbundet Kommunal, inom område Äldreomsorg. Avtalet är i linje med det märke som parterna inom industrin etablerat. Avtalet gäller fram till sista maj 2020 och berör 230 vårdföretag med 22.000 medarbetare.

– Vi har den senaste veckan haft bra och konstruktiva förhandlingar med Kommunal. Vi är väldigt nöjda med att teckna ett nytt kollektivavtal som ger löneökningar i nivå med övrig arbetsmarknad samt en särskild vårdsatsning för medarbetare som bidragit extra till verksamhetens mål. Det är viktigt att kunna premiera duktiga medarbetare, som är en förutsättning för en välfungerande äldreomsorg i framtiden, säger Inga-Kari Fryklund förbundsdirektör Vårdföretagarna.

Avtalet innebär en löneökning på 4,3 procent under avtalsperioden. Avtalet innehåller också en extra pott på 0,5 procent för individuella löneökningar under samma period. Det utrymmet fördelas individuellt och möjliggör en löneutveckling som premierar kompetens, specialistkompetens, yrkesutveckling, resultat och bidrag till verksamhetens mål över tid.

För mer information:
Anders Manell, presschef, 070-314 57 29