Då misstänkta, idag prisbelönta

För ett par år sedan träffade jag ett litet nystartat vårdföretag, Ro Omsorg AB, som erbjöd personlig assistans i Åkersberga. De två entreprenörerna Susanna Daag och Carina Nordal berättade om hur tufft det var att som kommunanställda komma ut som blivande företagare, om den misstänksamhet de möttes av från somliga kolleger.

Men man är sannerligen inte långsint inom Österåkers kommun. Idag tar Ro Omsorg AB emot kommunens Entreprenörspris.

Motiveringen till utnämningen lyder: ”Ro omsorg har på mycket kort tid lyckat med att etablera sig som företag i Österåkers kommun. De har en hög entreprenörsanda och personal som vittnar om att de är en bra arbetsgivare. Dessutom har man bidragit med många nya arbetstillfällen i kommunen och fortsätter även att expandera.!”

På Vårdföretagarnas kansli blir vi alltid glada när medlemsföretag premieras. Särskilt glada blir vi när vi ser motiveringar till utmärkelserna som den från Österåkers kommuns näringslivsråd. I en tid när nyttan med välfärdföretagen ifrågasätts är den korta motiveringen ett effektivt försvar. Vårdens entreprenörer inte bara berikar och utvecklar välfärden, de bidrar också till nya och bra  jobb, och en utveckling av näringslivet som helhet.

Grattis, Ro Omsorg!