Hoppa till innehåll

Vård­företagarnas kollektivavtal: ny anställningsform och nya anställningsavtal

Flera olika större ändringar i arbetsrätten har skett sedan juni 2022. En av de största ändringarna är att särskild visstidsanställning med särskilda regler för konvertering, företrädesrätt med mera numera gäller inom vissa av Vårdföretagarnas kollektivavtalsområden. Ytterligare ändringar har även medfört att Vårdföretagarnas mallar för anställningsavtal och ramavtal har setts över och gjorts om för att tillmötesgå de nya reglerna.

Kursbeskrivning

Detta får du i kursen
Under kursen får du en genomgång av vad som gäller avseende anställningsformer, konvertering och företrädesrätt för de olika avtalsområdena inom branscherna Vård- och behandlingsverksamhet samt omsorgsverksamhet (E), Äldreomsorg (F), Personlig assistans (G) samt Ambulans (H). Vidare kommer det vara en översiktlig genomgång av de relativt omfattande förändringar i mallar för anställningsavtal och ramavtal. Teoretisk genomgång varvas med praktiska fördjupande exempel avseende bland annat de nya reglerna kring särskild visstidsanställning och där du som deltagare har möjlighet att ställa frågor.

Kursledare
Gabriella Nordgren, arbetsrättsexpert, Vårdföretagarna
Sara Ejdeskog, arbetsrättsjurist, Vårdföretagarna

Målgrupp
Vi vänder oss i första hand till dig som kommer i kontakt med arbetsrättsliga frågor, till exempel chefer, HR, löneadministratörer med flera som verkar som arbetsgivarens företrädare hos företag som omfattas av Vårdföretagarnas kollektivavtal, särskilt bransch Vård- och behandlingsverksamhet samt omsorgsverksamhet (E), Äldreomsorg (F), Personlig assistans (G) samt Ambulans (H).

 

Praktiska kursdetaljer
Information om hur du ansluter dig till kursen får du i kallelsen.

Pris
Kostnadsfritt för medlemmar / 2 900 kr exkl. moms för icke-medlemmar.

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Medlemspris

Kostnadsfritt

2900 kr för icke-medlemmar

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}