Hoppa till innehåll

Äldreomsorgens bästa arbetsgivare – vad gör de annorlunda?

Antalet och andelen äldre ökar i snabb takt och äldreomsorgen står mitt i en stor rekryteringsutmaning. Tiotusentals nya medarbetare behövs, samtidigt som de befintliga måste ges möjlighet att trivas och utvecklas i sitt arbete.

Antalet och andelen äldre ökar i snabb takt och äldreomsorgen står mitt i en stor rekryteringsutmaning: Tiotusentals nya medarbetare behövs, samtidigt som de befintliga måste ges möjlighet att trivas och utvecklas i sitt arbete. Att det finns bra arbetsgivare att söka sig till är en nyckel till att klara kompetensförsörjningen. 

Vad gör de företag och kommuner som lyckas attrahera och behålla medarbetare annorlunda? Hur kan arbetsgivare forma ett intressant erbjudande till äldreomsorgens nuvarande och framtida medarbetare? Vilka politiska reformer och förändringar i arbetssätt kan bidra till att stärka äldreomsorgens attraktionskraft? Hör några av de topprankade företagen i Universums stora medarbetarundersökning berätta om vägen till hög nöjdhet. 

Tid: Torsdag 29 juni kl. 15.45-16.45, Svenskt Näringslivs trädgård, Hamngatan 3, Visby

Medverkande: 

Vardaga, Ulla Tansen (VD). Vardaga bedriver hemtjänst och äldreboenden över hela Sverige och är en del av Ambea. Ambea har två år i rad funnits med på Universums lista över Sveriges bästa arbetsgivare. 

Primula hemtjänst, Anette Andersson (VD) Gotlandsbaserade Primula hemtjänst jobbar med yrkesstolthet och arbetsglädje som ledstjärna och får mycket goda betyg av sina brukare (98% nöjda).

Attendo Stefan Svanström (Chef Samhällskommunikation) Attendo bedriver både hemtjänst och äldreboenden i Sverige och har rankats högt bland sjuksköterskor i Universums ranking av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Go Care Pernilla Kristoffersson (Initiativtagare och VD) En organisation som jobbar med målet är att inspirera fler att välja ett jobb och utvecklas i äldreomsorgen.

Vision, Veronica Magnusson (Förbundsordförande). Vision organiserar bland annat chefer inom äldreomsorgen.

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle
Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}