Hoppa till innehåll

Nya möjligheter i Äldreomsorgslyftet

Regeringens utbildningssatsning inom äldreomsorgen – Äldreomsorgslyftet – har både förlängts och breddats. Eftersom många medlemmar upplever satsningen som krånglig har Vårdföretagarna tillsammans med Kommunal sjösatt en arbetsgrupp för att maximera den nytta som privata utförare kan dra av satsningen. Som ett avstamp har vi samlat information om Äldreomsorgslyftet på en särskild sida, där vi guidar med frågor och svar.

Under hösten är ambitionen att bjuda in till webbinarier på temat – till exempel om hur man som privat utförare kan nyttja satsningen för att förbereda sig för den skyddade yrkestitel för undersköterska som ska införas år 2023 och hur språkombud kan användas för att förbättra kommunikation och arbetsmiljö på jobbet.