Vård­företagarnas evenemang i Almedalen 2017

Det är inte lätt att navigera mellan alla evenemang under Almedalsveckan. Men en sak är säker: Att gå på våra evenemang är en klok prioritering. Vårdföretagarna bidrar med flera intressanta debatter och seminarier som du inte får missa. Läs mer om dessa här:

Korsförhör en direktör – politikerna

Politiker från vänster och höger ställer frågorna, och i hetluften står ledare från några av de viktigaste privata vård- och omsorgsföretagen. Vilka är förutsättningarna och drivkrafterna? Vad innebär Reepaluutredningen i praktiken? Och på vilket sätt bidrar privata alternativ till vår gemensamma välfärd? Raka frågor, raka svar.

Välkommen till samtal om den privata vård- och omsorgsbranschen. Medverkar gör Sara Skyttedal (KD), Karin Rågsjö (V), Fredrik Gren, VD Ambea och Cecilia Halvars Öhrnell, affärsområdeschef dotterbolag, Praktikertjänst.

Tid och plats: Onsdag den 5 juli kl. 08:30-09.00, Hästgatan 10

Klicka här för att komma till evenemanget i Almedalsguiden.

Korsförhör en direktör – ledarskribenterna

Ledarskribenter från vänster och höger ställer frågorna, och i hetluften står ledare från några av de viktigaste privata vård- och omsorgsföretagen. Vilka är förutsättningarna och drivkrafterna? Vad innebär Reepaluutredningen i praktiken? Och på vilket sätt bidrar privata alternativ till vår gemensamma välfärd? Raka frågor, raka svar.

Välkommen till samtal om den privata vård- och omsorgsbranschen. Medverkar gör Martin Klepke, politisk redaktör Arbetarbladet, Alice Teodorescu, politisk redaktör Göteborgs-Posten, Christina Wahlström, grundare Mama Mia och Rasmus Nerman, VD Humana.

Tid och plats: Onsdag den 5 juli kl. 09:15-09.45, Hästgatan 10

Klicka här för att komma till evenemanget i Almedalsguiden.

Chefer och ledare – en nyckel till nöjdare medarbetare i vården och omsorgen?

En växande befolkning och allt fler äldre gör att bristen på utbildade inom vård och omsorg kan komma att bli stor. Samtidigt som nya medarbetare behövs måste också de befintliga övertygas om att stanna i branschen. Vilka är lösningarna – och hur kan chefer och ledare bidra till nöjdare medarbetare i vården och omsorgen?

Under seminariet ”Chefer och ledare – en nyckel till nöjdare medarbetare i vården och omsorgen?” medverkar bl.a. Henrik Jordahl, forskare på IFN och expert på ledning inom vård och omsorg, Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, Britt-Marie Börjesson, omsorgsdirektör i Helsingborg, och Ida Ek, verksamhetschef på Vardaga. Vad kan vi lära oss av goda exempel? Finns det några universallösningar för att komma tillrätta med sjukskrivningstal och personalomsättning, samt öka nöjdheten bland medarbetare? Och vilken roll kan och bör chefer och ledare spela?

Tid och plats: Onsdag den 5 juli kl. 14:30-15.15, Hästgatan 10

Vårdföretagarnas mingel för dig som gör skillnad
I år firar Vårdföretagarna 70 år och som alltid välkomnar vi dig till Almedalens viktigaste vårdmingel! Här kan du samtala med branschkollegor, beslutsfattare och andra viktiga personer som bidrar till utveckling och alternativ inom vård och omsorg. Inbjudan till minglet är personlig.

Tid och plats: Onsdag den 5 juli kl. 19:30-22:00, Hästgatan 10

Övriga aktiviteter
Håll gärna utkik efter andra evenemang där Vårdföretagarna medverkar. Sök efter ”Vårdföretagarna” i Almedalens officiella program för att hitta alla sammanhang där vi deltar.