Hoppa till innehåll
Äldre kvinna får omsorg hemma

Debattartikel i Kommunalarbetaren: ”Varför ska inte en erfaren undersköterska få vara chef?”

Undersköterskor är omsorgsproffs med goda ledaregenskaper. Trots detta hindras de ofta från att bli chefer i den privata omsorgen. I alla fall när Inspektionen för Vård och omsorg, IVO, avgör vem som får bli chef, skriver Antje Dedering och Anna Bergendal i en debattartikel.

Djupa kunskaper om vad som är god omsorg. Lång erfarenhet av att samverka och samarbeta i team. Kännedom om vad som leder till hög kvalitet i äldres och brukares vardag. Van att samordna insatser och kommunicera med kollegor, anhöriga och chefer.

Ett omsorgsproffs ut i fingerspetsarna som får beröm av såväl medarbetare som högre chefer. Helt enkelt goda ledaregenskaper. Det är egenskaper som många undersköterskor har, skriver Vårdföretagarna i en debattartikel i Kommunalarbetaren.