Hoppa till innehåll
Ida Ingerö och Anna Bergdendal

Debattartikel i Sydsvenskan: Följ efter Danmark – ge Sveriges äldre samma möjligheter

För politiker som drömmer om att förhandla fram reformer i den breda mitten finns goda skäl att blicka över Öresund, skriver Ida Ingerö och Anna Bergendal.

Danmark har blivit svenska politikers inspirationskälla på en rad politikområden, ofta kopplat till tuffare tag av olika slag. Den strama migrationspolitiken, kriminalpolitiken och ghettopakke som svar på segrationen, är tre inspirationskällor för svenska politiker. Nu finns också möjlighet till inspiration på ett mjukare, men lika viktigt politikområde – äldreomsorgen. Äldreminister Anna Tenje (M) bör boka en inspirationsweekend i Köpenhamn, skriver Vårdföretagarna i en debattartikel i Sydsvenskan.