Hoppa till innehåll
Carina Olsson, vd Praktikertjänst

Sveriges bästa arbetsgivare utsedda – Praktikertjänst i toppen

Universums årliga ranking av Sveriges bästa arbetsgivare placerar Praktikertjänst på en imponerande andraplats. Även Ambea finns med på listan bland Sveriges bästa arbetsgivare. Båda företagen var redan förra året med på listan. Vårdföretagarna gjorde då längre intervjuer med både Praktikertjänst och Ambea där fokus låg på medarbetarnöjdhet och goda arbetsmiljöer.

Vårdföretagarna är stolta och glada över de fina placeringar våra medlemsföretag fått på rankingen kring Sveriges bästa arbetsgivare. Praktiktertjänst placerade sig förra året på plats femton, men avancerade i år till andraplats. Läs intervjun nedan med Carina Olson, vd på Praktikertjänst, den näst bästa arbetsgivaren i hela Sverige.

Praktikertjänst klättrar 13 placeringar och landar på en andraplats i Universums ranking av Sveriges bästa arbetsgivare 2023. Vad har ni gjort det senaste året?

Jag tror att den här fantastiska placeringen är ett resultat av många års arbete kring bland annat arbetsmiljö, lokal delaktighet och att vi har många interna utbildningar som just handlar om ledarskap och att svetsa samman team.

Men framför allt tror jag att det handlar om sättet Praktikertjänst bedriver verksamhet. Den kooperativa modellen som Praktikertjänst bygger på är grunden till vår framgång och tillsammans är vi Vårdsveriges bästa arbetsgivare.

Hela modellen skapar långsiktigt engagemang, trygghet och kvalitet. I Praktikertjänst är det professionen som styr vården och möjligheten att ta ansvar driver personlig utveckling, vilket jag tror är helt centralt för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Är det något särskilt du är extra stolt över?

Jag är väldigt stolt över att placeringen i Sveriges bästa arbetsgivare stämmer väl överens med vår interna medarbetarundersökning. Vi hade starka resultat förra året, men i år når det verkligen rekordnöjdhet och då känns det tryggt att det syns även i externa mätningar.

Hur ska ni toppa det här 2024?

Vi fortsätter arbetet runt att vässa delaktighet och arbetsmiljö samtidigt som vi är mitt inne i ett omfattande förändringsarbete kring bland annat varumärket Praktikertjänst. Förhoppningen är att skapa lokal förankring och att medarbetare och delägare känner att de är en del av något större som bidrar till långsiktigt hållbar vård över hela landet.