Hoppa till innehåll

Hallå där Ida Ingerö, ny näringspolitisk chef

Vårdföretagarna välkomna Ida Ingerö som ny näringspolitisk chef. Ida kommer närmast från Svenskt Näringsliv, men arbetade till september förra året som näringspolitisk expert inom individ- och familjeomsorg och personlig assistans på Vårdföretagarna. Hon har tidigare bland annat arbetat som biträdande presschef på Systembolaget och chef för Liberala Nyhetsbyrån.

Vad blir dina arbetsuppgifter?

– Jag kommer att leda Vårdföretagarnas näringspolitiska arbete och vårt lag av branschexperter inom äldreomsorg, Individ- och Familjeomsorg, personlig assistans samt sjukvård. 

Vad lockade dig till Vårdföretagarna och vad ser du mest fram emot?

–  Jag har sett på nära håll hur förödande det kan vara för människor att inte få vård och omsorg i tid. Sverige är bland de länder i världen som satsar mest på vård. Ändå tillhör vi vårdköernas värstingar i OECD. Det behövs ett genomgripande omtag för att möta vår åldrande befolknings behov av sjukvård och äldreomsorg. I dag behöver allt fler, inte minst barn och ungdomar, betydligt mer omfattande omsorgsinsatser än tidigare. Vårdföretagarnas medlemmar är, med sin innovationskraft, specialisering och högre effektivitet, helt avgörande för att kommuner och regioner ska kunna möta människors behov av vård och omsorg. Jag ser fram emot att vara med och hitta konkreta lösningar för att människor ska få den vård och omsorg som de behöver.

Vad kan våra medlemsföretag, politiker och andra intressenter förvänta sig av ditt arbete?

– För det första: ödmjukhet inför den kunskap och det engagemang som finns bland våra medlemsföretag och deras medarbetare. Vårdföretagarnas medlemsföretag har en unik samlad kunskap, med såväl nationella som lokala och regionala perspektiv. För det andra: övertygelse om värdet av valfrihet, för patienten som kan välja vårdgivare och för medarbetaren som kan välja mellan såväl offentliga som privata arbetsgivare. Och för det tredje: insikt om marknadsekonomins betydelse för innovation och effektivitet, som är helt avgörande för att vi ska möta människors behov av vård och omsorg.