Hoppa till innehåll

Vård­företagarna rekryterar Mikael Romero till rollen som pressansvarig

Mikael Romero har över 30 års erfarenhet av press- och kommunikationsarbete i svenskt samhällsliv. Han har arbetat som kommunikationschef, pressekreterare, talskrivare och utredare hos några av Sveriges främsta beslutsfattare. Han har bland annat verkat som pressekreterare och rådgivare i Statsrådsberedningen, Sveriges riksdag, Stockholms stadshus, LO och hos flera fackförbund.

– Jag är otroligt glad över förtroendet att svara för Vårdföretagarnas medierelationer. Jag har fått ett mycket gott intryck av organisationen och de mål man eftersträvar om en vård och omsorg med ökad mångfald, bättre service och högre kvalitet. Jag hoppas och tror att jag med min erfarenhet och kompetens ska kunna bidra till att man når de högt ställda målen, säger Mikael Romero.

Mikael Romero kommer senast från rollen som pressansvarig på Forena och tillträder tjänsten som pressansvarig på Vårdföretagarna den 9 mars.

– Vi är mycket nöjda över att ha rekryterat Mikael till Vårdföretagarna. Han har lång erfarenhet av att bygga goda medierelationer och djupa kunskaper om de politiska processerna och den svenska partsmodellen. Dessutom har Mikael under flera decennier följt den politiska utvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemsföretag, säger Erik Lindén, kommunikationschef på Vårdföretagarna.