Hoppa till innehåll
2017-09-15 Vittsjö Sydsvenska hälsogruppen. Foto: Jonas Ljungdahl Anders Åberg

Med kvalitetsperspektiv från ett familjedrivet vård­företag

Med 21 års erfarenhet av vårdföretagande kliver Anders Åberg, tidigare verkställande direktör på Sydsvenska Hälsogruppen, in som ny ledamot i Vårdföretagarnas styrelse. Anders har en bakgrund inom bank och försäkring och tillträdde år 2000 som VD i det familjedrivna vårdföretaget Sydsvenska Hälsogruppen (SHG). SHG bedriver verksamheter inom äldre- och demensvård samt samsjuklighet sedan 1966.

– Jag ser med spänning fram emot att börja arbetet med styrelsen och att ta med mig perspektivet från ett familjedrivet vårdföretag, säger Anders Åberg.

Anders berättar att han nu i juni valt att avgå som verkställande direktör på Sydsvenska Hälsogruppen efter sina 21 år på posten.

– Jag kände att det var dags att lämna över stafettpinnen och få tid till annat som är svårt att hinna med i rollen som VD. Men jag är fortsatt engagerad i företagets styrelse.

I sin nya roll som styrelseledamot i Vårdföretagarna vill Anders driva flera frågor. Men en fråga som ligger honom extra nära är vikten av att driva verksamheter med god kvalitet. Med sin långa erfarenhet inom vård- och omsorg vet han att kvalitet är avgörande för att en verksamhet ska fungera väl.

– För att nå bra kvalitet behöver verksamheten arbeta med rutiner, uppföljningar och utgå från den boende och sätta individen i centrum. Det är frågor som jag verkligen ser fram emot att få arbeta med i Vårdföretagarnas styrelse, avslutar Anders.