Kriminalitet i välfärden ska aldrig accepteras

I helgen har det framkommit medieuppgifter att ett företag har fuskat med coronatester. Utan att känna till detaljer i det specifika ärendet känner vi från Vårdföretagarnas sida oss trygga då det polisanmälda företaget inte är eller får bli medlemmar hos oss.

Vårdföretagarna är ett förhållandevis litet kansli men vi granskar alla medlemsansökningar utifrån ett par olika perspektiv t ex gör vi en ägar- och ledningsprövning men vi ställer också krav på transparent ekonomisk redovisning och man måste följa våra etiska riktlinjer.

Det ska inte finnas plats för fuskande verksamheter i vård och omsorg. Kriminella element förstör för alla seriösa aktörer som varje dag tar emot tiotusentals patienter och brukare och är en naturlig del av välfärdens vardag.