Hoppa till innehåll

En hälsocentral. En engelsktalande patient klagar på huvudvärk och illamående. Han har minnesförlust och säger att han måste hämta på förskolan. Det visar sig att patienten kört omkull på sin el-scooter och fått en misstänkt hjärnskakning. Detta är ett scenario som de tävlande kan ställas inför på Yrkes-SM, svenska mästerskapen i yrkeskunskap, som genomförs i Växjö den 11-12 maj 2022.

Både pensionsavgångar och en åldrande befolkning ökar behovet av nya medarbetare i framtiden. För svensk välfärd är det avgörande att rätt personer söker sig till vården och omsorgen. Därför är vi stolta att, tillsammans med bland annat Kommunal och SKR, få vara en del av Worldskills Sweden och Yrkestävlingar.

Vårdföretagarna ingår i styrgruppen för tävlingsgrenen Vård och Omsorg och förberedelserna är redan i full gång inför regionala tävlingar och SM. Så visst kan man tävla i omsorg. Se bara på ambassadören Jonna Mjörnell som vann VM brons senast på yrkes-VM.