Hoppa till innehåll
Så har Dagens Medicin presenterat sin rankning av Sveriges bästa sjukhus. Tre av de fem bästa mindre sjukhusen drivs i privat regi. Resultatet bekräftar vilken skillnad privata vårdgivare kan göra i sjukvården.

För fjärde året i rad presenterar Dagens Medicin en rankningslista över Sveriges bästa sjukhus rankningslista över Sveriges bästa sjukhus. Flera privat drivna sjukhus placerar sig i den absoluta toppen i sin kategori, mindre sjukhus.

På 2:a plats: Capio S:t Görans sjukhus

På 4:e plats: Lasarettet i Motala (drivs delvis privat)

På 5:e plats: Bollnäs sjukhus

Dagens Medicins undersökning visar vilken nytta landsting och regioner har av partnerskap med privata vårdgivare. De behövs i sjukvårdens fortsatta utveckling.

Dagens Medicins rankningslista av landets sjukhus är inte vetenskaplig. Men den tar hänsyn till en rad viktiga parametrar, där den tyngsta är medicinsk kvalitet. Andra indikatorer i tidningens undersökning är tillgänglighet, hygien, patientenkäter, trycksår och överbeläggningar. Läs mer här hur undersökningen är gjord.

Ett stort grattis till våra medlemsföretag Capio och Aleris. Sjukhusledningarna och alla medarbetare på dessa sjukhus har all anledning att känna stolthet över de fina resultaten!

Bollnäs sjukhus