Profilera din verksamhet med Vårdföretagarnas medlemsmärke.

Medlemsmärke

Om medlemsmärket

Vårdföretagarnas medlemsmärke syftar till att stärka förtroendet för privata vård- och omsorgsgivare. Med medlemsmärket ska du på ett enkelt sätt kunna visa dina brukare/patienter, närstående och allmänheten att du är medlem i Vårdföretagarna, vilket bland annat innebär att:

  • Ditt företag har kollektivavtal, kollektivavtalade försäkringar för personalen och de tillstånd som behövs 
  • Ditt företag följer Vårdföretagarnas uppförandekod, etiska riktlinjer samt krav på kvalitetsledningssystem samt att ägare och ledande personer i ditt företag är fria från anmärkningar
  • Ditt företag redovisar öppet information om kvalitet, personal, ekonomi, ägare och styrelse
     

Vår ambition är att det nya medlemsmärket ska skapa ytterligare en möjlighet för dig att profilera ert företag som en seriös aktör i välfärden.

För att få ta del av medlemsmärket krävs att du uppfyller Vårdföretagarnas krav på transparens. När du har uppdaterat din webbplats och meddelat detta till Vårdföretagarna kan du ladda ner eller beställa medlemsmärket. 

Medlemsmärket finns i vår webbshop

Medlemsmärket är en möjlighet att visa för allmänheten att du är medlem i Vårdföretagarna. När du har meddelat Vårdföretagarnas kansli att kraven på transparens uppfylls (rapportera här), får du tillgång till medlemsmärket i webbshopen. Vid frågor kring detta, se guide här eller maila info@vardforetagarna.se 

Om du vill beställa större volymer av medlemsmärket 

Om du vill ladda ner medlemsmärket elektroniskt eller beställa enstaka produkter kan du göra det i Vårdföretagarnas webbshop. Om du vill beställa större volymer av produkter som ska levereras till flera olika adresser, kan detta ske via en sammanställning av orderdata i en excelfil. Skicka ett mail till info@vardforetagarna.se för mer information.

Dessa produkter erbjuder vi:

  • digital bild
  • klistermärke
  • bildekal
  • två olika skyltar
  • ställ med informationsfoldrar

När ett företag inte längre är medlem i Vårdföretagarna har företaget inte rätt att använda medlemsmärket. Vårdföretagarna följer upp eventuellt missbruk av medlemsmärket.

 

Användande av medlemsmärke, logotyper och information om medlemskapet i Vårdföretagarna

För att stärka den gemensamma identiteten inom Vårdföretagarna finns vissa grafiska regler som ett stöd i kommunikationsarbetet, som gäller för allt från brev och visitkort till webb:


Grafiska riktlinjer medlemsmärke

Det digitala medlemsmärket kan t ex användas på medlemsföretagets webbplats eller på tryckt material. Ladda ner de grafiska riktlinjerna för Vårdföretagarnas medlemsmärke här.

Information om medlemskapet i Vårdföretagarna

PM med Text som förklarar vad medlemskap i Vårdföretagarna innebär.


Vårdföretagarnas logotyp

Vårdföretagarnas logotype ska användas av förbundet, inte av medlemmarna.