Hoppa till innehåll

Du med personalansvar kanske inte ställs inför den typen av korruptionsrisker, men för de som kan hamna i en svår sits är det viktigt att känna trygghet i hur de ska agera. För dig som arbetsgivare är det än viktigare med förebyggande och kunskapshöjande insatser för att stötta medarbetare i hantering av svåra situationer.

För att underlätta kompetensutvecklingen och förebygga korruption inom vård, omsorg och personlig assistans lanseras Antikorruptionsskolan; en kostnadsfri e-learning där medarbetare lär sig om korruption, korruptionsrisker och varför det är viktigt att förebygga förekomsten av korruption inom branschen.

Den 29 november, klockan 14:00-16:00, bjuder Sveriges Kommuner och Regioner, Fremia, Vårdföretagarna och Institutet Mot Mutor in till ett lanseringsseminarium för Antikorruptionsskolan. Under eftermiddagen kommer ni få möta representanter från de parter som tillsammans utgör Överenskommelsen inom vård, omsorg och personlig assistans. Dessutom kommer vi beröra verksamheter och dess verklighet i arbetet mot korruption. Lanseringsseminariet är ett hybridevent.

Med i panelen är:

Antje Dedering, Förbundsdirektör vid Vårdföretagarna.

Åsa Furén-Thulin, Sektionschef socialtjänsten, avdelningen för vård och omsorg, vid Sveriges Kommuner och Regioner.

Petter Skogar, VD vid Fremia.

Dan Nilsson, Tillstånds- och tillsynschef vid Humana.

Seminariet leds av Parul Sharma, Tf Generalsekreterare vid Institutet Mot Mutor.

Var med och fira ett enklare antikorruptionsarbete du också!