Hoppa till innehåll

Vård­företagarna bjuder in till lunchseminarium: Kvinnors karriärmöjligheter i vård och omsorg – samtal med ungdoms­förbunden.

Den 7 mars – som uppvärmning till Internationella kvinnodagen – sätter Vårdföretagarna fokus på kvinnor inom vård och omsorg. Som medarbetare och som företagare.

Vi har bjudit in framtidsnamn från de politiska ungdomsförbunden för att höra om hur de ser på kvinnligt företagande, karriärmöjligheter och framtiden för vård- och omsorgsyrken.

Vården och omsorgen sysselsätter fler än 800 000 personer – nära en femtedel av alla anställda i Sverige och sektorn är kraftigt kvinnodominerad. Undersköterska är med 129 000 anställda det vanligaste yrket i Sverige och en överväldigande majoritet är kvinnor. Detsamma gäller för andra vanliga yrkesgrupper, som sjuksköterska och vårdbiträde.

Vården och omsorgen är också en sektor som sticker ut vad gäller andelen kvinnliga företagare. 61 procent av de 15 500 företagen inom vård och omsorg drivs av kvinnor, att jämföra med 26 procent för övriga näringslivet. Utan företagande kvinnor i vård och omsorg skulle Sverige ha den lägsta andelen kvinnliga företagare i EU.

Vårdföretagarna vill ta tempen på ungdomsförbunden i frågor som rör möjligheterna för kvinnor att utvecklas, göra karriär och driva företag i vården och omsorgen. 

När: 7 mars kl. 12:00-13:00
Var: Sturegatan 11, Stockholm eller digitalt

Det går bra att delta fysiskt eller digitalt, men antalet platser är begränsat, så passa på att anmäla dig redan nu!

Deltar gör:

Douglas Thor, ordförande Moderata Ungdomsförbundet

Erik Berg, ordförande Liberala Ungdomsförbundet

Leon Mc Manus, språkrör Grön Ungdom

Nike Örbrink, ordförande Kristdemokratiska Ungdomsförbundet 

Réka Tolnai, ordförande Centerpartiets Ungdomsförbund 

Alla ungdomsförbund har blivit tillfrågade. Fler deltagare kan tillkomma efter hand.