Hoppa till innehåll

Johan Lahne ny näringspolitisk expert inom bransch individ och familj

Från och med september månad utökar Johan Lahne sitt uppdrag på Vårdföretagarna. Förutom sitt uppdrag inom bland annat kompetensförsörjning kliver han in som ny näringspolitisk expert för bransch individ och familj.

Berätta kort om vad uppdraget innebär och hur det kommer sig att du valt att ta dig an denna roll.
– Individ och familj omfattar de flesta kommunala omsorgsinsatser för barn, unga och vuxna inom SoL och LSS. Det är verksamheter som varje dag möter några av de mest utsatta i vårt samhälle och gör skillnad i deras liv. Mitt uppdrag är att försöka skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra medlemsföretag att lyckas med dessa insatser. Det känns roligt att få bidra till det arbetet.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya uppdrag?
– Vårdföretagarna är den absolut största och tyngsta plattformen för fristående aktörer. Inom bransch individ och familj finns 470 medlemsföretag med 26 000 anställda. Det är en förmån att få företräda en så stor och viktig del av samhällsinsatser. Jag ser också fram emot att få lära känna människorna i medlemsföretagen.

 Är det något särskilt som du kommer att fokusera på den första tiden i uppdraget?
– Mycket handlar om att fortsätta det arbete som redan görs. Jag har själv arbetat operativt med omsorgsverksamheter och kommer lyssna mycket på den kompetens och erfarenhet som finns i branschen.