Hoppa till innehåll

I veckan (23 – 27 augusti) gick Yrkes-VM av stapeln i Kazan, Ryssland. Under tävlingen samlas de skickligaste unga yrkesutövarna från hela världen för att visa upp sina färdigheter i olika yrkesgrenar. Vårdföretagarna är en av dem som sponsrat Jonna Mjörnell, Sveriges bästa undersköterska, och följt hennes förberedelser. Rikard Johansson fick en chans att ställa frågor till henne direkt efter att hon landat i Sverige.

Jonna, grattis! Du har precis kommit hem från Ryssland med brons i Yrkes-VM, hur känns det och hur kändes det att representera Sverige?

– Det känns helt sjukt! Det är den sjukaste känslan jag någonsin upplevt. Att få representera sitt land är helt otroligt. Det går inte att förstå hur stort det är.

Vad tar du med dig i yrkeslivet från den här upplevelsen?

– Mycket! Framför allt så gick jag in i tävlingen och gjorde det som jag tyckte kändes rätt, det som känns bra i mitt hjärta och det som jag tycker är god omvårdnad. Att de då tar mig till en tredje plats i Yrkes-VM, då tänker jag att då fortsätter jag på samma bana.

Vad betyder det för dig att ha support och sponsorer genom den här resan?

–  Det är helt makalöst att människor väljer att tro och satsa pengar på mig. De tror att jag kommer lyckas och pushar mig framåt. Det är makalöst, hur många 21-åringar får uppleva en sådan sak?

Vi har varit hundratals, tusentals, som har varit med och glädts åt din presentation, vad skulle du vilja säga till dina fans?

– Jag är otroligt glad och tacksam för alla som har hört av sig och hejat på och stöttat mig! Efter cermonin hade jag över 99 meddelanden i min Facebook-inkorg. Det är galet! Wow!

Grattis Jonna, till VM-medaljen, du är bland de bästa i världen på ditt yrke och njut av ledigheten!

Här kan du se vinnar-intervjun med Jonna Mjörnell.