Hoppa till innehåll

Samlad information om coronaviruset covid-19

Vård­företagarna samlar här relevant information om frågor relaterade till coronaviruset.

Vård­företagarnas och Almegas kompetenser ligger inom ramen för det arbetsrättsliga- och arbetsmiljörättsliga ansvaret, samt inom det näringspolitiska området. Information rörande medicinska- eller smittskyddsrelaterade frågor måste överlåtas till ansvariga myndigheter, som kan lämna korrekt och aktuell information löpande.

Frågor som rör rollen som arbetsgivare

För arbetsgivare kan coronaviruset och sjukdomen covid-19 ställa till med problem på arbetsplatsen. Det kan gälla medarbetare som utsatts för coronavirus, kollegor som upplever oro, eller personal som är satt i karantän utomlands.

Almega har tagit fram frågor och svar för arbetsgivare om vad som gäller ur ett arbetsrätts- och arbetsmiljöperspektiv. I Arbetsgivarguiden finns ytterligare vägledning tillgänglig för alla medlems­företag.

Om du inte hittar svar på dina frågor är du som medlem alltid välkommen att kontakta våra sakkunniga inom det arbetsrättsliga området.

Frågor om vad som händer i politiken

Vår ambition är att löpande uppdatera hemsidan med viktiga, företagspåverkande händelser i politiken med anledning av coronaviruset. Om du som medlem upplever att du inte hittar svar på din fråga är du varmt välkommen att höra av dig till info@vardforetagarna.se.

Vi på Vård­företagarnas kansli arbetar för att besvara dina frågor så snart som möjligt.