Hoppa till innehåll
Patrik Silverudd

Debattartikel i Tidningen NU: Upp till bevis, liberaler! Rädda assistansen nu

Det finns nu en majoritet i riksdagens socialutskott för att långsiktigt rädda den personliga assistansen genom en indexering av assistansersättningen. Detta är mycket glädjande. Efter många års urholkning av de ekonomiska förutsättningarna för att bedriva assistans med god kvalitet krävs politiska beslut som ger rimliga villkor, skriver Vårdföretagarna tillsammans med företrädare för Liberalerna, JAG, IFA, Neuro och Fremia.

Liberaler, vi hoppas att ni tar med er detta in i årets budgetförhandling i Tidösamarbetet. I ryggen har ni nästan 18 000 assistansanvändare (och ännu många fler anhöriga) som hoppas att ni ska lyckas. Ni har också med er en majoritet i riksdagens socialutskott. Så ta chansen, rädda den personliga assistansen – indexera assistansersättningen, skriver Patrik Silverudd tillsammans med Bengt Westerberg m.fl. i Tidningen NU.