Hoppa till innehåll

Debattartikel i Vestmanlands Läns Tidning: Om KD lever upp till sina löften kan köerna avskaffas

Kristdemokraterna fyller i år 60 år. Vårdföretagarna gratulerar! 60 är en fantastisk ålder. För en del 60-åringar i vårt land förmörkas dock dessa gyllene år av en orimligt lång och faktiskt olaglig väntan på vård, skriver Ida Ingerö och Karin Elinder i Vestmanlands Läns Tidning.

Men också nationellt finns ett jobb att göra för Kristdemokraterna. Skillnaden mellan att kapa vårdköer och att skapa vårdköer är ett (S), sade Ebba Busch i valrörelsen 2022. Nu har KD i regeringsställning möjlighet att ta initiativ för att korta Sveriges rekordlånga vårdköer.

KD innehar också ansvaret för sjukvården i Sverige genom sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson. Det är många som väntar på mer handling från hennes och hela regeringens sida, skriver Vårdföretagarna.