Hoppa till innehåll

Debattartikel i Dagens Medicin: Vår rapport jämför likvärdigt klassade operationer

Det är en märklig upplevelse att läsa Jonas Lindbergs (V) och Carina Örgårds (V) replik på vår debattartikel. Några rader in i Lindbergs och Örgårds text blir det nämligen uppenbart att de inte ens bemödat sig om att läsa den rapport som vår debattartikel hänvisar till. Det är under förväntan, skriver Ida Ingerö och Karin Elinder.

Vi diskuterar gärna ett mer formaliserat samarbete i utbildningsfrågor och hur ett utökat samarbete med privata vårdgivare är ett bättre alternativ till en omställningsplan som kapar banden. Men, som Lindberg och Örgård själva skriver: låt oss hålla oss till fakta och undvika vilseledande partsinlagor, skriver Vårdföretagarna i en slutreplik till Vänsterpartiet i Dagens Medicin.