Hoppa till innehåll
Antje Dedering och Patrik SiIverudd

Debattartikel i Dagens Samhälle: Lev upp till löftena om assistansen, Busch och Pehrson

Det vore det politiskt och ekonomiskt klokt att skapa en långsiktigt hållbar finansiering av assistansen, så att man kan fortsätta dra nytta av företagens och de ideellas förmåga att bedriva kostnadseffektiv assistans, skriver Antje Dedering och Patrik Silverudd i Dagens Samhälle.

Många behov behöver fyllas och politikens resurser är begränsade. Men de besparingar som under många år gjorts på gruppen assistansberättigade är inte rimliga. Varken ur mänskligt eller ekonomiskt perspektiv. En ny rapport från Grant Thornton visar att privat driven personlig assistans är en samhällsekonomiskt effektiv och kvalitativt bra insats. Med utgångspunkt från rapporten ställer Vårdföretagarna två krav på de partier som sagt sig vilja rädda personlig assistans, skriver Vårdföretagarna i en debattartikel.