Hoppa till innehåll
Seminarium med Kry

Seminarium: ”Så går en anslutning till Nationella läkemedelslistan till”

Nationella läkemedelslistan är en rikstäckande informationskälla som ger hälso- och sjukvården, apoteken och patienten själv tillgång till samma information om patientens förskrivna och uthämtade läkemedel och andra varor.

Hur går en anslutning till nationella läkemedelslistan till?

Vårdföretagarna, E‑hälsomyndigheten, Kry och Internetstiftelsen, bjöd in till ett frukostseminarium om anslutning till Nationella läkemedelslistan. Vårt medlemsföretag Kry är första vårdaktören som har anslutit sina system till E‑hälsomyndighetens nya tjänster. De delade under seminariet med sig att deras lärdomar och erfarenheter.

Nationella läkemedelslistan är en rikstäckande informationskälla som ger hälso- och sjukvården, apoteken och patienten själv tillgång till samma information om patientens förskrivna och uthämtade läkemedel och andra varor.

Målet är att Nationella läkemedelslistan ska vara en självklar och gemensam informationskälla i en patients läkemedelsbehandling vilket leder till ökad patientsäkerhet. Alla vård- och apoteksaktörer ska vara fullt anslutna till Nationella läkemedelslistan senast den 1 december 2025.