Hoppa till innehåll
Antje Dedering, Förbundsdirektör

Debattartikel i Dagens Samhälle: ”Låt patienter och omsorgstagare välja själva”

Vi vill se mesta möjliga vård och omsorg per skattekrona. Då krävs konkurrens på lika villkor, skriver Antje Dedering, Vårdföretagarna, i en replik om reserverade upphandlingar.

Vårdföretagarna menar att såväl idéburna aktörer som företag behövs och bidrar till att utveckla vård och omsorg. Jag delar uppfattningen att vi behöver konstruktiva samtal om hur vi kan förbättra svensk välfärd. Idéburna och andra aktörer som vill tävla med sin goda kvalitet bör exempelvis få större möjlighet att göra det genom att lagen om valfrihetssystem (LOV) används, vilket också ger medborgaren rätt att själv välja sin vård och sin omsorg, skriver Vårdföretagarna i ett svar på en debattartikel från Famna i Dagens Samhälle.