Hoppa till innehåll

Ida Ingerö kommer närmast från en tjänst som senior kommunikatör på Svenskt Näringsliv och arbetade till september förra året som näringspolitisk expert inom individ- och familjeomsorg och personlig assistans på Vårdföretagarna. Hon har tidigare bland annat arbetat som biträdande presschef på Systembolaget och chef för Liberala Nyhetsbyrån. Ida tillträder sin tjänst den 21 augusti.

– Sverige är bland de länder i världen som satsar mest på vård. Ändå tillhör vi vårdköernas värstingar i OECD. Nu krävs ett genomgripande omtag för att möta vår åldrande befolknings behov av sjukvård och äldreomsorg. I dag behöver allt fler, inte minst barn och ungdomar, betydligt mer omfattande omsorgsinsatser än tidigare. Vårdföretagarnas medlemmar är, med sin innovationskraft, specialisering och högre effektivitet, helt avgörande för att kommuner och regioner ska kunna möta människors behov av vård och omsorg, säger Ida Ingerö. Jag är enormt imponerad av den kunskap och det engagemang som finns hos Vårdföretagarnas medlemmar och medarbetare. Det ska bli väldigt roligt att bli en del av det här laget, säger Ida Ingerö. 

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Ida Ingerö tillbaka till Vårdföretagarna. Denna gång i rollen som näringspolitisk chef. Ida har både spetskunskapen och det breda perspektivet för de stora vård- och omsorgsutmaningar som Sverige står inför. Hon kommer att kunna bidra med att ytterligare utveckla vårt påverkansarbete och vara en viktig röst för att lyfta fram våra medlemmars frågor i den allmänna debatten, säger Förbundsdirektör Antje Dedering.