Hoppa till innehåll

Vårdföretagarna välkomnar Patrik Silverudd till tjänsten som näringspolitisk expert inom Bransch Personlig assistans. Patrik har många år bakom sig på tunga politiska uppdrag och som politisk tjänsteman på alla nivåer. De senaste åtta åren har han arbetat hos en av Vårdföretagarnas större medlemmar som ansvarig för public affairsfrågor och som presschef. Han kommer att bidra med branschkunskap men också kunskap om politik och kommunikation.

Varmt välkommen till Vårdföretagarna Patrik! Vad blir dina arbetsuppgifter?

Min roll är att vara branschexpert inom personlig assistans. Jag har börjat med att lära känna kollegor, min branschstyrelse och tagit kontakt med ett antal nyckelpersoner utanför organisationen. Det finns många mer eller mindre akuta frågor inom området.

Vad lockade dig till Vårdföretagarna och vad ser du mest fram emot?

Att jag får arbeta med en av de viktigaste frihetsreformerna som genomförts i Sverige. Personlig assistans är den enda socialpolitiska reform som införts i vårt land där den enskilde uttryckligen har rätt att själv bestämma vem som ska utföra tjänsten – och vad som ska göras. På kort sikt ser jag fram mot att knyta nya kontakter och återknyta såna jag haft tidigare men tappat lite de senaste åren. Det är i interaktion med människor man kan flytta berg. På längre sikt hoppas jag att jag kan vara med och bidra till att rädda den personliga assistansen som jag anser är hotad i grunden.

Vad kan våra medlemsföretag, politiker och andra intressenter förvänta sig av ditt arbete?

Man kan förvänta sig ett väldigt starkt engagemang i sakfrågan. Även om jag egentligen vänder mig mot att bli kallad för ”expert” då den riktiga expertisen finns ute bland våra medlemmars kunder och medarbetare så hoppas och tror jag att jag kan mer om branschen och sakfrågorna än de flesta andra. Sen hoppas jag givetvis att min kunskap och kompetens om hur politik och politiker fungerar också ska vara en bidragande faktor.