Hoppa till innehåll

Patrik Silverudd har anställts som Näringspolitisk expert med inriktning personlig assistans. Patrik kommer senast från Humana där han varit Public affairschef och pressansvarig. Patrik har även erfarenhet från Region Stockholm där han haft flera roller, bland annat Planeringschef och Förhandlingschef samt chef för Press och Kommunikation. Patrik tillträdde sin tjänst den 17 april 2023.

–        Vi är mycket glada över att välkomna Patrik till Vårdföretagarna som expert med särskilt ansvar för området personlig assistans. Han har en bred erfarenhet från politiken, Region Stockholm och, nu närmast, från arbete hos ett av våra medlemsföretag. Patrik kommer med sin erfarenhet att bidra till att stärka vårt påverkansarbete på detta område som är så viktigt för livskvaliteten för så många människor, säger förbundsdirektör Antje Dedering. 

–        För mig har jobbet alltid varit mer än ett sätt att tjäna pengar. Jag drivs av att få arbeta med saker som är viktiga på riktigt. Rätten till personlig assistans är hotad från flera håll och har varit det länge. Jag ser fram mot chansen att på olika sätt medverka till att kunna rädda den. Det finns ingen socialpolitisk reform som gett så många en möjlighet att leva ett liv som andra. Det har heller inte funnits någon reform som så tydligt tagit ställning för den enskilde brukarens rätt att själv bestämma vem som ska utföra hjälpen, säger Patrik Silverudd.