Hoppa till innehåll

Framtidens äldreomsorg kräver fokus på innovation, ledarskap & minskad detaljstyrning

Med anledning av de kommande utmaningarna inom äldreomsorgen – kompetensbrist och brist på äldreboenden, intervjuades Vårdföretagarnas näringspolitiska expert inom äldreomsorg, Anna Bergendal i ”Förstärk Sveriges Äldreomsorg” av Mediaplanet. Hela tidningen finns att läsa här.

De kommande tio åren kommer antalet äldre över 80 år i Sverige öka med en kvarts miljon. 50 000 fler seniorer kommer att vara i behov av hemtjänst och vi behöver 30 000 fler äldreboendeplatser.

– För att äldreomsorgen ska kunna hantera sitt framtida uppdrag krävs långsiktiga kompetensförsörjningsstrategier och en kombination av åtgärder som kompetenssatsningar, innovativ välfärdsteknik och nya arbetssätt, säger Anna Bergendal i intervjun.