Hoppa till innehåll
Karin Elinder - näringspolitisk expert sjukvård

Vård­företagarna rekryterar expert inom hälso- och sjukvårdspolitik – Karin Elinder

Karin Elinder, jurist och tidigare bl.a. intressepolitisk expert på Cancerfonden samt senior konsult inom Life Science på Sirona Health Solutions, förstärker nu Vårdföretagarnas kansli som näringspolitisk expert med särskilt ansvar för sjukvård.

– Det känns som hemma att få arbeta med Vårdföretagarnas sjukvårdsfrågor. Hälso- och sjukvården är en av medborgarnas viktigaste frågor – och vårdföretagen har en avgörande betydelse för att svensk sjukvård både ska fungera och utvecklas. De omfattande vårdköerna kan kortas och kompetensförsörjningen stärkas, säger Karin Elinder, ny näringspolitisk expert hos Vårdföretagarna.

– Sjukvård är en av de viktigaste frågorna för allmänheten där alla aktörer behöver bidra med konstruktiva lösningar. Jag är därför glad att kunna välkomna Karin Elinder till Vårdföretagarna. Karin har en lång erfarenhet av strategiskt påverkansarbete och bred kunskap inom sjukvårdspolitik som förstärker vårt påverkansarbete, säger Antje Dedering, förbundsdirektör Vårdföretagarna.