Hoppa till innehåll

Hallå där Karin Elinder, ny näringspolitisk expert inom Sjukvård

Vårdföretagarna välkomnar Karin Elinder som ny näringspolitisk expert inom Sjukvård. Karin är utbildad jurist och har en lång erfarenhet inom hälso- och sjukvårdspolitik med en bakgrund hos Cancerfonden, Region Stockholm och konsultbolaget Sirona Health Solutions.

Varmt välkommen till Vårdföretagarna Karin! Vad blir dina arbetsuppgifter?

Så här innan jag börjat skulle jag beskriva mitt uppdrag som att vara länken mellan våra medlemmar och deras patienter och de beslutsfattare eller andra aktörer som påverkar hälso- och sjukvården. Det kan handla om att mer konkret formulera vad för typ av politiska beslut på nationell och regional nivå som behövs för att möta de behov som finns hos medlemmar och patienter. Men det innebär också att noga följa vad som händer runt om i landet, dels för att kunna prioritera bland de många olika frågor som behövs för att utveckla hälso- och sjukvården, dels för att kunna bidra till att medlemmarna kan få en inblick i det politiska landskapet. Rent praktiskt så kommer jag arbeta nära branschstyrelsen, men jag ser fram emot att etablera en dialog med så många medlemmar som möjligt och tar gärna emot inbjudningar för att besöka er fysiskt eller digitalt!

Vad lockade dig till Vårdföretagarna och vad ser du mest fram emot?

Jag har följt Vårdföretagarnas arbete i många år och är imponerad över både kansli och medlemmar. Rent yrkesmässigt ser jag att det här finns stora chanser att lära mig mycket, vilket är stimulerande för en nyfiken person som jag. Mitt uppdrag som innehåller en kombination av frågor som rör politik inom näringsliv så väl som hälso- och sjukvård är tilltalande. Jag tycker att hälso- och sjukvårdens roll i samhället är väldigt viktig och att komplexiteten i utmaningarna är otroligt spännande! Något jag ser fram emot är att än tydligare få fram det värde för individen – patienten, som våra medlemmar bidrar med.

Vad kan våra medlemsföretag, politiker och andra intressenter förvänta sig av ditt arbete?

Ett fortsatt gott förvaltande av det arbete som redan gjorts och görs och med ett genuint engagemang. Jag vill att Vårdföretagarnas, och vårdföretagens, röst ska vara fortsatt självklar och trovärdig i utvecklandet av svensk hälso- och sjukvård. Jag hoppas min gedigna kunskap och nyfikenhet gör att jag kan vara tryggt lösningsorienterad, framåtblickande och utveckla samarbetet på olika arenor.