Hoppa till innehåll

– Våra medlemsföretag går ofta i bräschen för innovation och nytänkande i vården och omsorgen, till förmån för patienter, brukare och kunder i hela landet. Vårdföretagarna arbetar ständigt för att belysa alla goda exempel. Genom samarbetet med Kvalitetsmässan får vi ännu ett välkänt forum för att lyfta våra medlemsföretags insatser, säger Antje Dedering, förbundsdirektör på Vårdföretagarna.

Kvalitetsmässan är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. Evenemanget arrangeras vartannat år på Svenska Mässan i Göteborg och nästa mässa äger rum den 21–23 november 2023. Under Kvalitetsmässan delas GötaPriset ut till Sveriges bästa utvecklingsprojekt inom offentligt finansierade verksamheter. GötaPriset är öppet för alla kategorier av utförare – offentliga, privata och idéburna. Det kan vara stora och övergripande utvecklingsprojekt eller vardagsförbättringar. Syftet är att uppmärksamma och sprida kunskap om projekt som bidrar till en bättre välfärd. Därutöver tilldelas den vinnande verksamheten 100 000 kronor.

Genom ett samarbete med Kvalitetsmässan får Vårdföretagarna bland annat en plats i nomineringsgruppen och juryn för GötaPriset. Daniel Forslund, utvecklingsansvarig för digitalisering, forskning, innovation och Life Science, är Vårdföretagarnas representant.

– Jag ser verkligen fram emot att få ta del av alla innovativa projekt och uppmanar våra medlemsföretag att skicka in sina bidrag. Det görs så mycket viktigt utvecklingsarbete som inte får den uppmärksamhet det förtjänar. Här finns en chans att ändra på det. Kvalitetsmässan och GötaPriset har stort genomslag, inte minst bland beslutsfattare i offentlig sektor, säger Daniel Forslund.

Anmäl er till GötaPriset genom att skicka in en beskrivning av ert projekt på max en A4-sida. Sista dag för anmälan är den 28 februari 2023. En mer utförlig beskrivning av kriterier och bedömningsgrunder hittar du här.