Hoppa till innehåll

För den nya satsningen har Vårdföretagarna anlitat Daniel Forslund som den 1 mars påbörjar ett uppdrag som senior rådgivare och utvecklingsansvarig för digitalisering, forskning, innovation och Life Science.

– Digitaliseringen av välfärden kräver ett mer fokuserat och sammanhållet arbete, och det är därför glädjande att Daniel Forslund kommer driva denna utveckling för våra medlemsföretags räkning, säger Antje Dedering, förbundsdirektör för Vårdföretagarna.

Daniel Forslund var tidigare biträdande regionråd i Region Stockholm med ansvar för digitalisering, eHälsa, innovation och Life Science. Han har en mångårig erfarenhet av att utveckla och införa nya lösningar för hälso- och sjukvården inom SKR, Vinnova och Socialdepartementet. Innan han blev landets första innovationslandstingsråd 2014 var han chefsstrateg på innovationsmyndigheten Vinnova med ansvar för innovationsarbetet i offentlig sektor.

– Jag är imponerad över den utvecklingskraft som privata vårdgivare visat prov på, inte minst under pandemin, och är därför glad över att ha fått förtroendet att företräda Vårdföretagarna och dess medlemsföretag i viktiga framtidsfrågor. Det finns nu en unik möjlighet att kraftsamla mellan sektorns alla aktörer för att enas om fler gemensamma principer för den digitala utvecklingen, och jag ser mycket fram emot att arbeta vidare med detta, säger Daniel Forslund.

För mer information:
Daniel Forslund, 073-502 88 66