Hoppa till innehåll
Natasa Ristic Davidson, näringspolitisk expert bransch sjukvård
Natasa Ristic Davidson, näringspolitisk expert bransch sjukvård

Möt Natasa Ristic Davidson – ny näringspolitisk expert inom bransch sjukvård

I januari rekryterade Vårdföretagarna Natasa Ristic Davidson till tjänsten som näringspolitisk expert inom bransch sjukvård. Hon kommer närmst från Kristdemokraternas riksdagskansli där hon verkade som chef för politikavdelning i fyra år.

Vad gjorde du innan du började på Vårdföretagarna och vad ska du arbeta med på Vårdföretagarna?

– De senaste fyra åren har jag varit chef för politikavdelningen på Kristdemokraternas riksdagskansli. Jag har då arbetat med politik brett men alltid haft en fot kvar i sjukvårds- och socialförsäkringsfrågor. Förra året tog jag exempelvis fram en jämställdhetsrapport med förslag kring förlossningsvården och andra kvinnorelaterade sjukvårdsfrågor. Nu kommer jag att arbeta som näringspolitisk expert i sjukvård.

Kan du kort beskriva din bakgrund.

– Ett av mina första riktiga jobb var som sjukvårdsbiträde på Dalens sjukhus. Det var tufft rent fysiskt men framförallt var det tufft att se äldre som var väldigt ensamma. Sjukvårdsfrågor har sedan dess följt mig på olika sätt genom arbetslivet. På Skandia arbetade jag med sjukvårdsförsäkringar och när jag började hos Kristdemokraterna så var det som politiskt sakkunnig i just sjukvårdsfrågor. Jag har alltid, i stort och i smått, varit intresserad av att göra något för människor som befinner sig i utsatta situationer. I grunden är jag utbildad statsvetare.

Vad ser du mest fram emot i din nya tjänst här på Vårdföretagarna?

– Främst att få jobba för och med företag som gör skillnad för alla som är i behov sjukvård. Jag ser också fram emot att få komma ut i verksamheterna och se allt det goda arbete som görs. Det är också spännande att få jobba för en bransch där det finns så många kvinnor både som ledare, företagare och anställda. Jag kommer nog att få lära mig mycket nytt och träffa många intressanta personer.

Är det något särskilt som du kommer att fokusera på första tiden på jobbet?

– Jag kommer framförallt försöka träffa så många medlemsföretag som möjligt men jag behöver även sätta mig in i våra mest prioriterade frågor. Sen gäller det att snabbt blicka framåt mot valet och hur vi ska få genomslag för våra reformförslag.