Hoppa till innehåll

Grattis, Karin! Hur känns det att vara med på Dagens Medicins lista över vårdens 100 mäktigaste personer?
– Jag är stolt och glad att Vårdföretagarnas arbete med att lyfta fram den privat drivna sjukvårdens betydelse uppmärksammas.

Du är ny på listan, vad tror du är anledningen till att du uppmärksammas just i år?
– Mina kollegor och jag har från Vårdföretagarna varit väldigt aktiva i våra kontakter med regionledningar och andra beslutsfattare i sjukvården under pandemin, då behovet av nära samverkan mellan offentlig och privat driven sjukvård har varit större än någonsin.

Pandemin har pressat svensk sjukvård och nu krävs omfattande insatser för att patienter ska få den vård de behöver. Vad blir avgörande för att lyckas hantera den uppskjutna vården?
– Jag vill uppmana landets regionledningar till dialog med våra medlemsföretag om hur de kan bidra. De signaler jag får från våra medlemmar är att de har kapacitet att ta hand om fler patienter. Så nära samverkan mellan regionledningar, de offentligt drivna sjukhusen och den privat drivna sjukvården för att tillsammans lösa utmaningen tror jag är avgörande.