Hoppa till innehåll

– De närmaste åren behöver vi fokusera på vården och omsorgens verkliga utmaningar. Hur vi löser behovet av medarbetare, kortare vårdköer och bygger bort den akuta bristen på äldreboenden. Våra medlemsföretag är en självklar del av lösningen, säger Sabina Joyau, ny näringspolitisk chef Vårdföretagarna.

Sabina Joyau har lång erfarenhet från politiken och myndigheter bland annat Försäkringskassan, riksdagen och som politisk sakkunnig på socialdepartementet. På Vårdföretagarna har Sabina Joyau arbetat som näringspolitisk expert för äldreomsorg sedan 2015.

-Med dagens komplicerade parlamentariska lägen är det en förutsättning att förstå hur politiken fungerar. Det gör Sabina Joyau och vi är därför glada att välkomna henne som näringspolitisk chef, säger Inga-Kari Fryklund, förbundsdirektör Vårdföretagarna.