Debattartiklar

Debattartiklar från Vårdföretagarna


Vi lobbyister får betala partierna för att få påverka

Civilminister Ardalan Shekarabi har beskyllt oss för att ha saboterat den demokratiska processen. Visst försöker vi påverka de politiska besluten. Men vi arbetar transparent och öppet. Därför börjar vi nu redovisa vad vi får betala de politiska partierna för att få tala med deras förtroendevalda, skriver Håkan Tenelius, Vårdföretagarna på DN debatt.

Här är vinstuppgörelsen, S och alliansen

Vårdföretagarna har av begripliga skäl haft många samtal med både regeringspartierna och alliansen de senaste åren. Båda efterlyser mer av ordning och reda i välfärden. Och bortsett från tanken på ett vinsttak för privata välfärdsföretag står de inte särskilt långt ifrån varandra i sakfrågorna. Det finns därmed förutsättningar för en långsiktig och stabil blocköverskridande uppgörelse i ”vinstfrågan”, skriver Vårdföretagarnas näringspolitiske chef, Håkan Tenelius i Dagens industri.

Tre förlorade år för välfärden

Ilmar Reepalus utredning är ett fatalt misslyckande för regeringen. Givetvis fanns det ärliga avsikter bakom den ursprungliga vinstuppgörelsen mellan V och den blivande regeringen. Men det nuvarande förslaget kan inte ligga till grund för en proposition, skriver Vårdföretagarnas näringspolitiske chef, Håkan Tenelius i Dagens industri.

Visa fler…