Vård­företagarna söker Näringspolitiska experter

Vårdföretagarna söker Näringspolitiska experter.

Vårdföretagarna har under flera år tvingats förhålla sig till debatten om vinster i välfärden. När den frågan nu är begravd står vi inför en unik möjlighet att ta en ny inriktning i det näringspolitiska arbetet de kommande åren. Fokus kommer att ligga på vården och omsorgens utmaningar. Hur får vi en hållbar personlig assistans? Hur löser vi bristen på medarbetare, behovet av kortare vårdköer och bristen på äldreboenden? Vårdföretagarnas medlemmar är en naturlig del av lösningen.

Vill du vara med i Vårdföretagarnas omtag? Vi söker två nya näringspolitiska experter med inriktning mot äldreomsorg och personlig assistans. Som expert ska du inspirera och vägleda politiker och tjänstemän på alla nivåer som vill utveckla kvalitet och mångfald. Tillsammans med övriga medarbetare i Vårdföretagarnas kansli ska du bidra till att branschens mål uppnås och du ska vara ett stöd för medlemsföretagen i deras gemensamma frågor.  I praktiken handlar det exempelvis om att bygga upp och vårda nätverk bland politiker och myndigheter, arbeta tillsammans och engagera våra medlemsföretag, bevaka och driva viktiga näringspolitiska frågor, följa utredningar och politiska beslut, vara talesperson, ta fram rapporter, driva projekt, utarbeta remissvar och ståndpunkter och mycket annat.  

Vem är du?
På Vårdföretagarna strävar vi efter att göra skillnad för våra medlemsföretag. För att trivas hos oss behöver du vara drivande i ditt arbete och ansvarstagande i dina uppgifter samtidigt som du gillar ett nära samarbete med dina kollegor i kansliet och med olika parter både externt och internt. 

Vi söker dig som är handlingsorienterad som person, med en kort sträcka från tanke till genomförande. I ditt arbete tar du gärna en projektledande roll och trivs med att ha många kontaktytor och att kunna navigera i din roll som näringspolitisk expert.

Vi tror att du har erfarenhet från politiskt arbete, eller från verksamhet som ligger politiken nära. Det kan gälla arbete på en myndighet, i förvaltning eller påverkansarbete på uppdrag av företag eller intresseorganisationer. Du har god kännedom om hur det politiska systemet fungerar och kan hitta fram i politiken på både nationell och lokal nivå. Att du har en flerårig erfarenhet av påverkansarbete och/eller opinionsbildning är en förutsättning för rollen som näringspolitisk expert hos oss. 

Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ekonomi, juridik, statsvetenskap eller motsvarande. Erfarenhet av och kunskap i breda välfärdspolitiska frågor i allmänhet, och äldreomsorg och personlig assistans i synnerhet, är en merit. 

I rollen är det viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift. Du har lätt för att ta till dig komplex information och presentera den på ett tydligt sätt och bidrar med nya idéer för större effekt och genomslag. Då Vårdföretagarna är en medlemsorganisation som arbetar med opinionsbildning är det viktigt att du har ett engagemang och intresse för våra medlemsföretags frågor.

Tjänsterna är placerad i Stockholm och är tillsvidareanställningar.

Frågor om tjänsterna besvaras av Vårdföretagarnas näringspolitiska chef Sabina Joyau, 072-541 68 84, sabina.joyau@vardforetagarna.se. Vi kommer löpande kalla till intervjuer. Varmt välkommen med din ansökan! Ansök här!