Hoppa till innehåll

Ett av de sista avtalen att teckna i avtalsrörelsen 2017 är nu i hamn. Vårdföretagarna har tecknat nytt kollektivavtal med fackförbundet Kommunal, inom område vård och behandling. Avtalet gäller bland annat för sjukvård, LSS och HVB. Avtalet är i linje med det märke som parterna inom industrin etablerat. Avtalet gäller fram till sista maj 2020 och berör 550 vårdföretag med 16.000 medarbetare.

– Vi är nöjda med det nya avtalet som innehåller en rad förbättringar och förtydliganden. Särskilt positiv är den vårdsatsning vi kommit överens om och som premierar enskilda medarbetares prestationer som bidrar till verksamheten. Det är bra både för företagen och de anställda, både på kort och lång sikt, säger Inga-Kari Fryklund, förbundsdirektör Vårdföretagarna.

Avtalet innehåller förutom en löneutveckling i linje med övriga på svensk arbetsmarknad, även en lönepott för individuella löneökningar. Det utrymmet fördelas individuellt och möjliggör en löneutveckling som premierar kompetens, specialistkompetens, yrkesutveckling, resultat och bidrag till verksamhetens mål över tid.