Vård­företagarna kommenterar Lagrådets analys av vinstbegränsningsförslaget

– Efter Lagrådets sågning av Reepalus förslag borde det vara omöjligt för regeringen att lappa ihop förslaget om vinstbegränsning igen. Förhoppningsvis kan alla brukare, patienter och assistansberättigade som använder och värdesätter valfriheten nu andas ut, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

– Efter Lagrådets sågning av Reepalus förslag borde det vara omöjligt för regeringen att lappa ihop förslaget om vinstbegränsning. Förhoppningsvis kan alla brukare, patienter och assistansberättigade som använder och värdesätter valfriheten nu andas ut, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

– Nyligen påpekade socialminister Annika Strandhäll apropå organdonationsutredningen att regeringen inte kan lägga fram förslag som strider mot grundlagen. Regeringen måste rimligen dra samma slutsats här, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

Så här sa socialminister Annika Strandhäll i DN 6 februari i år:

”Som minister vore det omdömeslöst att föreslå regering och riksdag att fatta beslut om lagstiftning som våra egna jurister menar inte håller i relation till grundlagen.”

För mer information:
Anders Manell, presschef Vårdföretagarna
070-314 57 29