Kavat vård får Äldreomsorgspriset 2014

Årets Äldreomsorgspris tilldelas Kavat vård för att de lyckats skapa äldreboenden där individen är i fokus. Med nischade inriktningar och nya tjänster tar de hänsyn till människors olika behov. Företagets internationella inriktning, förmågan att integrera kultur i verksamheten och företagets insatser i den offentliga debatten är också viktiga inslag som gör Kavat vård till vinnare av Äldreomsorgspriset 2014

– Vi blev jätteglada att vi nu får motta det här priset, det betyder mycket för oss! Många tilltalas av våra boenden och mycket av vår framgång ligger nog i att vi jobbar för att man ska få fortsätta vara den man är även när man blir äldre, säger Catharina Tavakolinia, vd på Kavat vård.

Idag driver Kavat Vård sju äldreboenden i Stockholmstrakten. Deras första boende etablerades för fem år sen, år 2009, och möjliggjordes av lagen om valfrihet, där de äldre får ta med sig sin peng och själva välja boende. Det senaste etablerades i Norrtälje. De har alla olika inriktningar för att tillgodose människors olika behov. Språk och kultur är viktigt, bland annat finns ett persiskt, ett arabiskt, ett latinamerikanskt äldreboende. De har också ett äldreboende med spa-profil. Fredagsmingel och skönhetsvård är några inslag på Kavats äldreboenden.

– Det är en kräsen målgrupp som nu blir äldre som dessutom är vana att välja själva hur de vill leva sina liv. Därför är det viktigt att vi som vårdgivare har ett attraktivt erbjudande och vi kan erbjuda något som de äldre vill ha. Att det faktiskt finns en äldreomsorg som de äldre själva väljer, säger Catharina Tavakolinia.

Att Kavat vårds äldreboenden är populära vittnar de långa köerna om. Några fler äldreboenden blir det nog, men inte för många, max tio, säger Catharina Tavakolinia och tillägger:

– Det är det lilla och nära som är viktigt för oss. Vi vill hela tiden ha möjlighet att utveckla verksamheten, förfina och kvalitetssäkra. Vi har åstadskommit något som inte gick i offentlig sektor, även om jag tycker att det är bra att båda finns. Alla behövs och det är bra för kvaliteten att det finns konkurrens. Och att man nu får välja själv.

Läs mer om priset.