Branschrådet – en plats för diskussion

Peter Seger, ordförande i Vårdföretagarnas Bransch sjukvård, blev för en tid sedan intervjuad i Nyhetsbrevet Sjukvårdens Affärer om sin erfarenhet av branschråd som ett forum för dialog mellan beställare och vårdgivare.

Eftersom artikeln ger en god bild av värdet av regionala och lokala branschråd för både beställare och vårdgivare vill vi gärna bidra till att sprida intervjun till fler. Lärdomar finns att dra för kommuner och landsting som vill utveckla former för dialog med vårdgivarna. Ta del av artikeln här

Intervjun med Peter Seger ingår i Sjukvårdens Affärers serie av intervjuer om branschrådens roll. Läs gärna om branschråden i Västra Götaland, Östergötland och Skåne också. De är Anneli Virenhem, vd på det nybildade bolaget Active-Landvetter, och ordförande för branschrådet PrimÖR i Västra Götaland, Per-Otto Waern, affärsområdeschef Specialistvård inom Neron Hälso- och Sjukvårdsutveckling AB och ordförande för branschrådet i Östergötland samt Jaan Timoleon , tidigare ordförande i branschrådet i Region Skåne och personalchef i sjukvårdskoncernen Neron Hälso- och Sjukvårdsutveckling.

Nyhetsbrevet Sjukvårdens Affärer planerar att publicera fler intervjuer med företrädare för Branschråd runt om i Sverige.