Pressinbjudan: Ny guide för upphandling av äldreboende

Sveriges Kommuner och Landsting, Vårdföretagarna och Svenskt Näringsliv har låtit utveckla en guide till kommuner som vill använda LOV- och LOU-upphandlingar för att stärka kvaliteten i äldreboenden. Guiden ”Upphandla bättre” presenteras vid en pressträff onsdagen den 26 februari kl 10.00 på Almega, Sturegatan 11 i Stockholm.

För ett år sedan visade en studie av upphandlingar av äldreboenden att kommunerna bara i liten omfattning använde möjligheterna att styra mot kvalitet. Nu har Sveriges Kommuner och Landsting, Vårdföretagarna och Svenskt Näringsliv låtit utveckla en guide till kommuner som vill använda LOV- och LOU-upphandlingar för att stärka kvaliteten i äldreboenden. Guiden innehåller de verktyg som vi sett fungerar när kvaliteten ska säkras, följas upp och stimuleras.

Guiden ”Upphandla bättre” presenteras vid en pressträff onsdagen den 26 februari kl 10.00 på Almega, Sturegatan 11 i Stockholm.

Medverkande:
Lena Svensson, Sektionen för demokrati och styrning, Sveriges Kommuner och Landsting 
Håkan Tenelius, Näringspolitisk chef, Vårdföretagarna
Anders Morin, ansvarig välfärdspolitik, Svenskt Näringsliv

Anmäl dig till erik.aslin@almega.se

Välkomna!

Kontakt
Håkan Tenelius
Näringspolitisk chef Vårdföretagarna
Tel: 072 742 6924
hakan.tenelius@almega.se