Seger för valfriheten och Sveriges äldre

Moderaternas arbetsstämma har beslutat att alla äldre ska få lagstadgad rätt att välja utförare i hemtjänsten. Också äldre med behov av service och omsorg måste ha rätten att bestämma över sina liv. Vårdföretagarna har länge drivit på valfrihetsfrågor och välkomnar beslutet.

Moderaternas arbetsstämma har beslutat att alla äldre ska få lagstadgad rätt att välja utförare i hemtjänsten.

– Också äldre med behov av service och omsorg måste ha rätten att bestämma över sina liv. Vårdföretagarna har länge drivit på valfrihetsfrågor och välkomnar beslutet, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna. 

– Beslutet är bra för alla entreprenörer och innovatörer i hemtjänsten men framför allt för Sveriges äldre, inte minst dem som råkar bo i kommuner där en politisk majoritet bromsar, säger Håkan Tenelius. 

– Vad vi förstår finns det nu en majoritet i Sveriges Riksdag för generell LOV i hemtjänsten, avslutar Håkan Tenelius. 

För frågor, kontakta:
Håkan Tenelius
Näringspolitisk chef Vårdföretagarna
Tel: +46 72 742 6924
hakan.tenelius@almega.se